Canis aureus - Sjakal

Canis aureus - Sjakal



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

GULDJACKAL


Note 2

VIDENSKABELIG KLASSIFICERING

Kongerige

:

Animalia

Phylum

:

Chordata

Underphylum

:

Vertebrata

Klasse

:

Mammalia

Bestille

:

Kødædende

Underordre

:

Caniformia

Familie

:

Canidae

Venlig

:

Canis

Arter

:

Canis aureus

Almindeligt navn

: gylden sjakal

GENERELLE DATA

  • Kropslængde : 70-85 cm (plus 25 cm hale)
  • Mankehøjde (1): 40 cm
  • Vægt: 7-15 kg
  • Levetid: 8-9 år i naturen, men op til 16 år i fangenskab
  • Seksuel modenhed: 11 måneder

HABITAT OG GEOGRAFISK DISTRIBUTION

Den gyldne sjakal, videnskabeligt navn Canis aureus af Canidae-familien er det et kødædende, som vi finder i de central-nordlige områder i Afrika; i det sydøstlige Europa (på Balkan, Ungarn, Ukraine, Østrig, Slovakiet, Slovenien og det nordøstlige Italien) og i Asien i det sydlige (Tyrkiet, Syrien, Irak, Iran, Centralasien, Indien, Sri Lanka, Myanmar, Thailand og Indokina).

Takket være det faktum, at det er et altædende dyr, og at det tåler tørre miljøer uden problemer, lever den gyldne sjakal i en lang række levesteder, der spænder fra ørken, stedsegrønne skove, halvtørre områder, græsarealer, savanner til landdistrikter og landbrug områder inklusive semi-bymiljøer. Det er fundet fra havets overflade op til 2000 m højde.

Karakter, adfærd og socialt liv

Den gyldne sjakal lever stort set parvis, en mand til en kvinde. Ofte får denne gruppe også børn af parret, der kaldes "hjælpere", da de hjælper forældrene med at opdrætte det næste kuld og er underordnet i alle henseender til forældrene. Det er blevet observeret, at der dog er en høj følelse af familie, da hele gruppen samarbejder om pleje af kvinden og de unge, hvilket giver mad og beskyttelse.

Hver gruppe har sit eget område, der er ca. 3 km2, der er omhyggeligt mærket med urin af både hanen og kvinden. I modsætning til hvad der sker i de fleste arter, er det tilfældet med den gyldne sjakal, at kvinden kontrollerer hannen og holder ham væk fra andre hunner, der kan "distrahere" ham.

Gruppens liv sker efter de samme rytmer: de spiser og sover sammen og gør de samme ting på samme tid, inklusive jagt.

Det er et jægerdyr, selvom det ikke angriber store dyr. Jagt på de store katte følger, og når for eksempel en løve dræber et bytte, tager en spændingstilstand over og skriger og tiltrækker andre sjakaler. Når løven efterlader en del af slagtekroppen, fordi den er fuld, spiser sjakaler det, der er tilbage. Når andre dyr ankommer, tager de et stykke kød og begraver det i et provisorisk hul for at spise det senere i afslappet tempo.

De er dyr, der lever i huler, der kan være i jorden (de kan også bruge huler, der findes tomme af andre dyr) eller i klipper. De er hovedsageligt natdyr, især i de områder, der er mest besøgt af mennesker.

Som et resultat af urbanisering lever den oftere og oftere tæt på byer. I Indien, hvor dyr, der er døde for religiøs overbevisning, ikke spises, er det ikke ualmindeligt at se ham fortære et forladt slagtekropp.

FYSISKE EGENSKABER

Det ligner meget en hund, den har en temmelig lurvet pels i en gylden gul farve med nogle brune spidser, selvom farven kan blive mere eller mindre intens afhængigt af sæson og det område, hvor den bor.

MEDDELELSE

Hver art har sit eget specifikke repertoire til kommunikation. Den gyldne sjakal er ingen undtagelse, og skrigene kan moduleres i vario. For eksempel, hvis to sjakaler hyler sammen, betyder det, at der er en forbindelse mellem dem.

Fysisk kontakt er også vigtig: de klør ofte hinanden for at styrke gruppen eller parets bånd.

SPISEVANER

Den gyldne sjakal spiser 54% mad af animalsk oprindelse og resten mad af vegetabilsk oprindelse: unge gaseller, gnavere, harer, faldne fugle og deres æg, krybdyr, frøer, fisk, insekter og frugt, og når det sker, foragter de ikke kød. Meget ofte venter de tålmodigt på, at et andet dyr afslutter sit måltid for at fodre på resterne.

Reproduktion og vækst af den lille

Der er ingen præcis periode, hvor parring og efterfølgende fødsler finder sted. Lad os sige, at de hyppigst forekommer i månederne januar-februar i Afrika og april-maj i Europa.

De gyldne sjakaler er strengt monogame dyr og i modsætning til hvad man måske tror, ​​de har en høj familiefølelse, er der generelt grupper af gyldne sjakaler dannet af det grundlæggende par og af en eller to voksne kaldet "hjælpere", der ikke er andet end børn af parret, der forbliver hos deres forældre, på trods af at de har nået seksuel modenhed, for at hjælpe dem med at tage sig af det næste kuld.

Drægtigheden drejer sig omkring 63 dage, hvoraf 1 til 9 hvalpe bliver født (gennemsnittet er 2-4), der hver vejer 200-250 gr. De små kommer til verden i specielle huler inden for forældrenes område og fødes med lukkede øjne, som først åbnes efter ti dage.

De unge suges af deres mor i ca. 2 måneder og derefter fravænnes. Først begynder de at spise familiemedlemmers genoplivning, og først efter tre måneder begynder de at spise fast mad. Ofte er hvalpene passet af hjælpere, der giver forældrene mulighed for at jage for at fodre.

De unge når seksuel modenhed omkring elleve måneder.

Befolkningens tilstand

Den gyldne sjakal på IUNCs røde liste er klassificeret som et lavrisikodyr, MINDSTE bekymring (LC).

Det eneste sikre skøn over befolkningen er 80.000 eksemplarer i det indiske subkontinent, mens der ikke er skøn over befolkningen på det afrikanske og europæiske kontinent.

Selv om det ikke er i umiddelbar fare for udryddelse, er det sikkert, at dets befolkning er i konstant tilbagegang. Landbrug og avl, der var aktiviteter, der favoriserede den gyldne sjakals liv, falder konstant erstattet af industrialisering og intensivt landbrug, ligesom flere og flere områder, der bliver urbaniseret.

Så lad os sige, at den eneste trussel er den fremadskridende "civilisation".

Arten er inkluderet i tillæg II til CITES i Indien (konventionen om international handel med truede arter af fauna og flora, kendt som "Washington-konventionen"), og hver stat har nationale love til beskyttelse og beskyttelse.

SOCIAL, ØKONOMISK OG ØKOSYSTEMISK VIGTIGHED

Den gyldne sjakal er generelt ikke et velanset dyr, da den invaderer og ødelægger de dyrkede marker med majs, sukkerrør og vandmelon. Derudover tøver han ikke med at angribe fåreflokke. Under alle omstændigheder skal det siges, at det spiller en vigtig rolle i økosystemet ved at give rollen som scavenger, spise affald og ådsel rundt i byerne. De holder også øje med gnaver-, hare- og kaninpopulationerne.

NYSGERRIGHED'

Gyldne sjakaler er dyr, der kan tæmmes som en hund og holdes indendørs. Den eneste forskel med en almindelig hund er, at de forbliver mere genert og ikke lader fremmede nærme sig.

I Mellemøsten er det et højt respekteret dyr og har et godt ry, det samme som ræven i Europa.

I det gamle Egypten var det et meget æret dyr. Guden Anubis, underverdenens herre, blev nu afbildet med ansigtet på en sjakal og liget af en mand (foto over højre), nu som en sjakal.

Bemærk
  1. visner: område af firbenede krop mellem den øvre kant af nakken og ryggen og over skuldrene, i praksis den højeste del af kroppen (eksklusive hovedet);
  2. billede er ikke underlagt copyright.

Video: Golden Jackal sound call. תן מילל